Hoe kan ik via Gebruikersbeheer een certificaat deblokkeren?

Antwoord

Bent u de contactpersoon van een onderneming in het zorgaanbieders of zorgverzekeraars domein en beschikt u over een actief VECOZO certificaat? Is het certificaat van de gebruiker voor de eerste maal deze dag geblokkeerd? Dan kunt u via Gebruikersbeheer certificaten deblokkeren. Als contactpersoon van een onderneming kunt u op de volgende manier Gebruikersbeheer openen:

  • Door rechtsboven in de navigatiebalk op het gebruikersnummer van uw certificaat (veertiencijferig nummer onder uw naam) te klikken kunt u kiezen voor "Mijn gegevens". U komt dan in een menu terecht. Hier kunt u kiezen voor "Algemene instellingen".

    CP

Onder dit menu ziet u een kop Gebruikersbeheer met twee submenu's: Personen (voor het beheer van persoonlijke certificaten) en Systemen (voor het beheer van systeemcertificaten). Voor het deblokkeren van een gebruiker kiest u voor Personen.

Door op "Wijzig gebruiker"  te klikken kunt u deze in het volgende scherm deblokkeren. De gebruiker ontvangt per e-mail een bevestiging van het deblokkeren.

Let op: de dienst Gebruikersbeheer is alleen beschikbaar voor contactpersonen in het zorgaanbieders domein. Contactpersonen van zorgverzekeraars en tussenpartijen software hebben deze functionaliteit niet. 

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Installeren/Vernieuwen

Back-up maken/terugplaatsen

Inloggen/Wachtwoord

Gebruikersbeheer

Geblokkeerd/Verlopen/Verwijderd

UZI-pas

Testomgeving