Let op: Bij 'Inloggen' ziet u de optie eHerkenning. Dit inlogmiddel is voorlopig alleen beschikbaar voor pilotdeelnemers.   Meer weten?

De zorgverzekeraar vraagt om aanvullende informatie, hoe kan ik deze toesturen?

Antwoord

Een zorgverzekeraar kan voor de beoordeling van een ontvangen aanvraag nadere informatie nodig hebben. Dit kunnen foto’s of andere documenten zijn. De verzekeraar verandert de status dan naar ‘Wacht op informatie’, dit kan van de zorgverlener, verzekerde of van beide zijn, of ‘Verzekerde opgeroepen op spreekuur’.

informatie2.jpg

Als u als zorgverlener om extra informatie wordt gevraagd kunt u deze toevoegen door de machtiging op te zoeken en te openen door op het blauwe ID nummer te klikken. U ziet dan de knop ‘Aanbieden aanvullende info’ staan. U ziet dan de reden waarom de zorgverzekeraar extra informatie nodig heeft en wat zij nodig hebben. Door op ‘Verzend’ te klikken stuurt u de aanvullende informatie. De zorgverzekeraar krijgt een melding dat de status is veranderd naar ‘Aanvullende informatie ontvangen’ en neemt de aanvraag verder in behandeling.

Als het voor u onduidelijk is waarom de zorgverzekeraar aanvullende informatie nodig heeft, kunt u contact opnemen met de betreffende zorgverzekeraar.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Machtigingsaanvraag indienen en beheren

Softwarepartijen