Let op: Bij 'Inloggen' ziet u de optie eHerkenning. Dit inlogmiddel is voorlopig alleen beschikbaar voor pilotdeelnemers.   Meer weten?

Hoe kan ik mijn aangevraagde machtiging wijzigen, intrekken of opslaan?

Antwoord

Wanneer een Machtigingsaanvraag tussentijds is opgeslagen, kunnen de antwoorden en bijlagen in het formulier nog gewijzigd worden. De begindatum kan niet meer gewijzigd worden. Als de begindatum niet klopt, dient de Machtigingsaanvraag opnieuw aangemaakt worden. Een opgeslagen machtigingsaanvraag kan niet handmatig verwijderd worden; dit gebeurt na tien dagen automatisch.

Als een Machtigingsaanvraag reeds is ingediend naar de zorgverzekeraar of het zorgkantoor, kan de aanvraag niet meer gewijzigd worden.

Het is mogelijk om een ingediende Machtigingsaanvraag in te trekken. Een aangevraagde machtiging die nog bij de zorgverzekeraar in behandeling is of al is goedgekeurd kan door de zorgverlener nog worden ingetrokken. Klik hiervoor op het detailscherm op de knop ‘Intrekken’, en geef de reden van intrekking aan. Als het intrekken van de machtiging niet mogelijk is ontbreekt deze mogelijkheid.

De status van de machtiging wordt in het detailscherm en de machtigings-Pdf automatisch aangepast. Een ingetrokken machtiging kan niet opnieuw worden heropend.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Machtigingsaanvraag indienen en beheren

Softwarepartijen